Meet our team: Mattijs - Exact Online expert

Sofatech is meer dan een bedrijf. Wij zijn een team van experten, elk met onze eigen specialiteit. We houden ervan elkaar (en onze klanten) dingen bij te brengen en staan dan ook voor een open communicatie. Daarom zien we het als onze plicht jullie persoonlijk onze teamleden voor te stellen. Deze keer is het de beurt aan Mattijs, onze expert op vlak van Exact Online. Je leert hem kennen aan de hand van zes vaste vragen.  

Mattijs - Sofatech expert

Hoe lang werk je al bij Sofatech?

Bijna vier jaar ondertussen. Ik heb het me nog geen moment beklaagd. Ik heb hier ook spontaan gesolliciteerd na mijn studies Handelswetenschappen. Geen dag is hier hetzelfde. Afwisseling, daar hou ik wel van. Zo vliegt de tijd voorbij.

Spontaan gesolliciteerd dus. Waarom Sofatech?

Hoe gaat dat? Toen ik afstudeerde wilde ik geen tijd verliezen. Ik wilde aan de slag. Theorie omzetten in de praktijk. Ik koos voor de afstudeerrichting ‘Infrastructuur & Management’ en daarbinnen bleek al snel mijn voorkeur voor software en alles dat daarbij komt kijken. En aangezien ik liefst in de regio bleef, kom je dan al snel uit bij Sofatech.

Ik wilde per se aan de slag in een familiale kmo binnen de IT wereld. Sofatech leek mij daaraan te voldoen en dus sloeg ik mijn slag: ik stuurde mijn spontane sollicitatie als software consultant binnen en kijk… Meteen prijs! Na een heel vlot sollicitatiegesprek met Steven hielden we er blijkbaar beiden een goed gevoel aan over. Dichtbij huis, fijne afwisseling qua klanten, leuke sfeer en voldoende uitdaging. Wat wil je nog meer?!

Waarom koos je voor deze sector?

Het was geen jongensdroom, maar na mijn studies was ik wel écht overtuigd dat software mijn ding is. De IT-Sector is ook een zeer interessante wereld. Er beweegt bijzonder veel op vlak van digitalisering en dat houdt ons leven boeiend. Zo zetten veel bedrijven nu sterk in op digitaliseren. Gedaan met alles op papier te willen. Software is hier uiteraard zeer belangrijk bij. Een vlot werkend ERP pakket als Exact Online is dan onmisbaar. Het versnelt het hele digitaliseringsproces.

Dit leerde ik pas echt toen ik even meedraaide op onze helpdesk. Wat vinden mensen belangrijk? Tegen welke problemen lopen ze aan? En vooral; wat is de ideale oplossing hiervoor? Dat zijn bijzonder interessante momenten geweest in de ontwikkeling van mijn carrière. Klinkt zwaar, maar het was een echte eye-opener. Die klanten helpen en hen een oplossing op maat voorleggen. Dat maakt deze sector zo mooi. Dat geeft je zoveel voldoening!

Mattijs, Exact expert bij Sofatech

Wat vind je het interessantst aan jouw vakgebied?

Exact Online is een cloudoplossing en biedt verschillende modules aan. Het is veel meer dan een boekhoudpakket. Dat maakt het lekker afwisselend. En toch is alles vrij toegankelijk voor nieuwe gebruikers. Je hebt het snel onder de knie en merkt meteen een verschil; je wint tijd, maakt minder fouten… Het is een veelzijdige tool die snel resultaat oplevert. Het vereenvoudigt zowel jouw boekhouding, als jouw handel, productie, projectmanagement, HR… Als je wil kan je jezelf blijven verdiepen in deze tool.

Bovendien is er bijzonder veel maatwerk mogelijk met de API. Zo kunnen we externe software koppelen aan Exact en alles nog meer uitbouwen. We schreven ook zelf een koppeling, eentje voor Bouwsoft: Boek-Je-Bouw. Zo zetten we een heel ecosysteem op. Dan wordt het pas écht interessant!

Waar kijk je het meest naar uit? Wat staat er zoal op stapel en hoe ziet de toekomst eruit bij Exact Online?

Eerst en vooral staan er bijzonder veel zaken op til op vlak van automatisatie. Digitaliseren is namelijk één ding, maar dat vereist nog een pak handelingen van de mens. Wanneer je zaken kunt automatiseren, maakt dit jouw werk nog een pak eenvoudiger. Hier zal de komende jaren steeds meer op ingezet worden. Zo zien we in Exact al bijzonder veel zaken die de tool automatisch voor jou - zonder manuele handeling van een mens - kan doen.

Meer concreet kijk ik bovendien uit naar de herfstupdates binnen Exact Online. Dit zal in 2022 weer een pak nieuwe features met zich meebrengen. Naar goede gewoonte luistert Exact sterk naar haar klanten en gebruikers. Ze laten je stemmen op nieuwe functionaliteiten die gemist worden en die met de meeste votes worden effectief uitgewerkt. Wie benieuwd is naar wat de winterupdates in 2022 met zich meebrachten, kan hier terecht. 

Heb je tips voor mensen die nog twijfelen of ze binnenkort met Exact aan de slag moeten?

Er zijn verschillende redenen waarom ik mensen zie kiezen voor Exact. Zo los uit de pols zijn dit de belangrijkste:

  • Het is een cloudoplossing, wat het bijzonder flexibel maakt en samenwerking vereenvoudigt.
  • Het is op zich een laagdrempelig pakket. Je bent er snel mee weg als je vlot met een computer overweg kan.
    Wil je jezelf écht verdiepen en nog efficiënter werken? Of wil je een specifiek module gebruiken? Dan kan je altijd terecht bij mijn collega’s Laura, die jou en jouw collega’s graag een opleiding geeft.
  • Exact is ook zeer strak vormgegeven: je ziet enkel de modules die je effectief gaat gebruiken. Dat maakt het zeer duidelijk.
  • Zeer vlotte helpdesk. Je wordt als gebruiker nooit in de kou gelaten. Heb je vragen of problemen? Dan wordt je altijd snel geholpen, zowel telefonisch als per mail.

 

Heb je een vraag voor Mattijs? Shoot!

Klanten getuigen

IRINA - Labophar (finance & operations manager)

Dankzij Exact Online werken we efficiënter. Door de cloudoplossing kunnen we al onze data (operationeel en financieel) snel raadplegen en structureren op de manier die wij willen....

lees meer

THIBAUT DELEERSNYDER - EHS (IT manager)

Wij zijn al jaren klant bij Sofatech en zijn zeer tevreden over de snelle-, efficiënte IT-dienstverlening. Sofatech heeft een jong-, down-to-earth- en toekomstgericht team dat ...

lees meer

BART CNUDDE - GMP (zaakvoerder)

“In 2008 heb ik GMP overgenomen. Ik ben voluit voor de groei van ons bedrijf gegaan en naarmate onze groei hebben we in 2012 beslist om, na 25 jaar samenwerking met onze ...

lees meer

DAVID STROBBE - Drukkerij Strobbe (zaakvoerder)

“Onze samenwerking met Sofatech is ongeveer een jaar geleden van start gegaan. Strobbe was dan net bezig met het voorbereiden van haar verhuisplannen voor 2017 en we hadden een I...

lees meer

ANN TRAEN - Vizi (boekhouding)

“Wij doen beroep op het softwarepakket Sage BOB50 via Sofatech, ook de hardware werd voor 2 van onze locaties verzorgd door Sofatech. Bij Sofatech zijn ze steeds proactie...

lees meer

Klantentevredenheid en je glimlach, dat telt

ICT mag geen zorg zijn binnen je bedrijf. Integendeel, het moet de drijvende kracht achter groei zijn en je werknemers het gevoel geven dat ze alle middelen ter beschikking hebben om efficiënt en doelgericht te werken. Die positieve attitude tegenover IT stralen we met een glimlach uit binnen je bedrijf. 

;