Major Security Patch Required for Fortigate - firewalls - CVE-2023-27997

12 januari 2024 in
Major Security Patch Required for Fortigate - firewalls - CVE-2023-27997
Admin (API)

Als toonaangevende ICT Managed Service Provider (MSP) zijn we altijd gericht op het waarborgen van de hoogste beveiligingsnormen voor onze klanten. In dit blogartikel willen we jullie graag op de hoogte brengen van een essentiële beveiligingspatch die vereist is voor Fortigate-firewalls. Deze patch is van groot belang om de veiligheid van jullie netwerkinfrastructuur te waarborgen.

CVE-2023-27997: Een kritieke kwetsbaarheid

Onlangs is CVE-2023-27997, een kritieke kwetsbaarheid voor externe code-uitvoering (RCE), ontdekt in Fortigate-firewalls. Deze kwetsbaarheid is specifiek gerelateerd aan de SSL VPN-functionaliteit en kan mogelijk misbruikt worden door een aanvaller zonder authenticatie te vereisen. Het team van beveiligingsexperts bij Fortinet heeft echter snel gereageerd en het probleem opgelost in de nieuwste versies van FortiOS.

Belang van de beveiligingspatch

Om jullie netwerk te beschermen tegen mogelijke bedreigingen, adviseren we ten zeerste om direct actie te ondernemen door de vereiste beveiligingspatch toe te passen. De patch is beschikbaar in de volgende FortiOS-versies: 7.2.5, 7.0.12, 6.4.13, 6.2.15 en zelfs 6.0.17, ondanks dat officiële ondersteuning voor deze versie eerder was stopgezet.

Onze inzet voor jullie beveiliging

Als jullie vertrouwde ICT MSP-provider willen we jullie laten weten dat we proactief optreden om jullie netwerk te beschermen. Onze beveiligingsspecialisten zullen vanavond om 19:00 uur de vereiste beveiligingspatch toepassen op de firewalls die gebruikmaken van de SSL-VPN Technologie. Hierdoor kunnen we samen de veiligheid van jullie infrastructuur waarborgen en mogelijke risico's minimaliseren.

Impact van tijdige patching

Het is belangrijk op te merken dat kwaadwillende actoren bekend staan om patches te analyseren en exploits te ontwikkelen op basis van de verschillen tussen oudere en nieuwere versies. Door tijdig de beveiligingspatch toe te passen, minimaliseren we de kans op potentiële beveiligingsinbreuken en behouden we een veilige omgeving voor jullie bedrijfsactiviteiten.

Als jullie nog vragen hebben of verdere ondersteuning nodig hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons team van experts. We staan klaar om jullie te helpen en jullie gerust te stellen tijdens dit patchproces.