Microsoft Intune

23 mei 2024 in
Microsoft Intune
Audrey Passchijn

Beheer hybride werkomgevingen effectief met Microsoft Intune

In de moderne werkwereld ondersteunen organisaties steeds vaker hybride en externe werknemers. Dit brengt uitdagingen met zich mee bij het beheren van de verschillende apparaten die toegang hebben tot bedrijfsbronnen. Werknemers moeten overal veilig kunnen samenwerken en toegang hebben tot deze bronnen. Tegelijkertijd moeten beheerders organisatiegegevens beschermen en gebruikers ondersteunen, ongeacht hun locatie.

De oplossing: Microsoft Intune

Microsoft Intune, een cloudgebaseerde eindpuntbeheeroplossing, helpt bij deze uitdagingen. Intune beheert de toegang tot organisatorische bronnen en vereenvoudigt het apparaat- en appbeheer, of het nu gaat om bedrijfs- of persoonlijke apparaten. Hier zijn de belangrijkste voordelen en functies van Intune:

  • Beheer gebruikers en apparaten: Intune ondersteunt een breed scala aan apparaten, zoals Android, iOS/iPadOS, Linux Ubuntu Desktop, macOS en Windows. Beheerders kunnen beleidsregels maken die de toegang tot bedrijfsbronnen beveiligen. 
  • Automatiseren van beleidsimplementatie: maak en implementeer beleidsregels voor apps, beveiliging en apparaatconfiguratie. Zodra een apparaat internettoegang heeft, ontvangt het automatisch de nieuwste beleidsregels
  • Vereenvoudig app-beheer: Intune biedt een ingebouwde app-ervaring, waaronder vb. een Microsoft 365-integratie
  • Selfservice voor gebruikers: de bedrijfsportal-app en website stellen gebruikers in staat om zelfstandig een pincode of wachtwoord opnieuw in te stellen, apps te installeren en deel te nemen aan groepen, wat de druk op de IT-ondersteuning vermindert.
  • Integratie met Microsoft Defender: dit stelt organisaties in staat om realtime risicoanalyses uit te voeren en geautomatiseerde reacties op bedreigingen in te stellen
  • Geavanceerd eindpuntbeheer en beveiliging: de Microsoft Intune Suite biedt verschillende fucnties, zoals Hulp op afstand, Endpoint Privilege Management en meer.

Kortom, Microsoft Intune biedt een uitgebreide oplossing voor het beheren en beveiligen van hybride en externe werkplekken. Het helpt organisaties om veilig en efficiënt te werken in een steeds veranderende digitale wereld.

Bij Sofatech hebben we uitgebreide ervaring met Microsoft Intune. We hebben de expertise om Intune te implementeren en te beheren voor bedrijven van elke omvang. Neem dus vandaag nog contact op en samen tillen we jullie IT-beheer naar een hoger niveau!