Odoo sh. vs Odoo online

29 februari 2024 in
Odoo sh. vs Odoo online
Audrey Passchijn

Odoo.sh vs Odoo Online

Je hebt je al verdiept in Odoo of je bent er al mee aan de slag?

Je hebt dus al gehoord van Odoo Online en Odoo.sh maar je hebt geen idee wat het verschil nu precies is? We leggen het graag voor je uit!

Odoo Online

Odoo Online is SaaS (Software as as Service). Binnen enkele seconden en een paar klikken is het klaar voor gebruik, overal en altijd. Het wordt zelfs geleverd met een voorgeconfigureerde e-mailserver. 

Het grootste voordeel van Odoo Online is de eenvoud: je hoeft je nooit zorgen te maken over de technische aspecten. Odoo monitort het platform 24/7 om ervoor te zorgen dat je altijd profiteert van uitstekende prestaties en bovendien wordt er gezorgd voor onbeperkte bugfixes en beveiligingsupdates. 

Hoewel het gebruiksvriendelijk en eenvoudig te implementeren is, biedt Odoo Online minder flexibiliteit voor diepgaande aanpassingen en is er beperkte toegang tot serverinstellingen. Het installeren van aangepaste of externe modules is dus eerder beperkt.

Odoo.sh

Odoo.sh is een PaaS (Platform as a Service) beheerd door Odoo SA. Odoo.sh stelt je in staat om jouw eigen cloudplatform in een paar klikken te implementeren. Het wordt ook geleverd met een e-mailserver. Odoo.sh is ontworpen voor aangepaste Odoo-implementaties: je kunt eenvoudig gecertificeerde apps installeren, evenals alle apps van derden die beschikbaar zijn in de Odoo-app-store. Bovendien vind je ingebouwde tools die je helpen bij het ontwikkelen van nieuwe apps en aangepast functies.

Het platform geeft je de flexibiliteit om de beste implementatiestructuur te kiezen (aantal werknemers, opslag en aantal staging-omgevingen) en stelt je in staat om eenvoudig jouw configuratie aan te passen naarmate jouw behoeften evolueren. Het platform zal meegroeien met jouw bedrijf!

Kortom: de keuze tussen Odoo online en Odoo.sh hangt sterk af van de specifieke behoeften van jouw bedrijf. Voor organisaties die behoefte hebben aan aangepaste ontwikkeling, geavanceerde integraties en meer controle over hun hostingomgeving, biedt Odoo.sh een krachtig platform met de flexibiliteit om te groeien en aan te passen. Aan de andere kant is Odoo Online een uitstekende keuze voor kleinere bedrijven of diegenen die snel willen opstarten met minimale aanpassingen.

Advies op maat van jouw bedrijf en groeiambities?

Klik even hier en wij nemen contact met je op!