Peppol Integratie Odoo

25 juni 2024 in
Peppol Integratie Odoo
Audrey Passchijn

Wat is Peppol juist?

Peppol, wat staat voor 'Pan-European Public Procurement Online', is een gestandaardiseerd netwerk voor de elektronische uitwisseling van zakelijke documenten zoals facturen. Peppol biedt een veilig protocol voor het uitwisselen van documenten tussen bedrijven en overheden wereldwijd, met verificatie van zowel ontvanger als verzender.

Het zorgt dus voor een betrouwbare digitale verbinding tussen leveranciers en B2B-klanten, wat resulteert in snellere verwerking, automatisering en lagere kosten. 

De voordelen zijn duidelijk: het is efficiënt, bespaart kosten, automatiseert processen, werkt internationaal, is transparant en zeer veilig. In België is Peppol al verplicht voor facturen aan overheidsinstellingen, en vanaf 1 januari 2026 moeten alle bedrijven in België hun facturen via Peppol versturen.

Odoo als Peppol Access Point

Vanaf versie 17 is Odoo officieel een Peppol Access Point. Hierdoor kan je eenvoudig je elektronische documenten uitwisselen met andere bedrijven en overheidsinstanties. Door Odoo als Access Point te gebruiken voldoe je gemakkelijk aan de nieuwe regelgeving & verifieer je in enkele klikken welke van je klanten ook zijn aangesloten via Peppol.

Kostprijs? Deze service wordt geheel gratis aangeboden als onderdeel van je Odoo pakket.

Met deze service kan je als Odoo gebruiker profiteren van de vele voordelen van het Peppol-netwerk, zoals verbeterde efficiëntie, nauwkeurigheid en compliance.

Kortom, in een tijdperk waarin digitale transformatie centraal staat in de bedrijfsstrategie, is het aansluiten op een netwerk als Peppol geen luxe meer meer, maar een noodzaak voor elk vooruitstrevend bedrijf!

Meer info?

Contacteer ons en we helpen je graag op weg.