Secutec- Secure DNS

The fastest, most powerful protection on the market
17 januari 2024 in
Secutec- Secure DNS
Jaron Plysier

De Secure DNS-oplossing is uniek in de markt, het beschermt je netwerk en gegevens tegen internetbedreigingen via onbeveiligde DNS-verbindingen.

Ze detecteren bijvoorbeeld ongewenste e-mailsschadelijke software en websites die worden beheerd door internetcriminelen. Door lokale en internationale databases te combineren, controleren ze binnen een nanoseconde de reputatie van deze websites en houdt het je netwerk vrij van deze internetbedreigingen. Door verschillende databases te combineren is deze oplossing sneller en nog nauwkeuriger dan je huidige anti-spam, firewall en proxyserver.  

Functies 

 • Informatie over meerdere leveranciers: ze gebruiken een gecombineerde database van meer dan 35 antivirus-, firmware- en antispamleveranciers, zoals Kaspersky, McAfee, Symantec, Fortinet, Palo Alto Networks en meer.  
 • Honeypot-service: een honeypot simuleert een besturingssysteem en stelt een aanvaller in staat om in te loggen en opdrachten uit te voeren of malware te downloaden. Hun honeypot-netwerk bestaat uit 16 datacenters en 400 machines.  
 • CERT feeds: dankzij hun exclusieve samenwerking met het Belgische Federale Cyber Emergency Response Team (CERT), hebben ze toegang tot informatie over 20.000 verdachte lokale URL's per dag.  
 • Nieuwe domeinen: meer dan 22% van alle nieuw geregistreerde domeinen wordt gebruikt voor cybercriminaliteit. Daarom blokkeren ze nieuwe domeinen 24 uur lang, zodat ze de tijd hebben om ze goed te analyseren en indien nodig, opnieuw te categoriseren.  
 • Geheime CCB-feeds: ze wisselen informatie uit over lokale cyberaanvallen met het Centrum voor Cybersecurity België (CCB).  
 • Webbrowsers: Gegevens (URLS die ze als slecht identificeren) zullen worden verstrekt aan Microsoft, Google en Apple van acties op Internet Explorer, Chrome, Firefox , Safari,... 

Voordelen van Secutec SecureDNS 

Sneller blokkeren — meer detecteren — proactief voorkomen 
 • Rapportagedashboard | Om je prestaties bij te houden, bieden ze een gedetailleerd dashboard van alle DNS-query's en geblokkeerde bedreigingen Het rapportage- en waarschuwingsdashboard kan volledig worden aangepast met gepersonaliseerde rapporten en waarschuwingen. 
 • Krachtige beveiligingsservice | Meer kwaadaardige domeinen worden in een eerder stadium geblokkeerd. Ze detecteren ook lokale Belgische bedreigingen die niet bekend zijn bij andere leveranciers van veiligheidsoplossingen. 
 • Volledige netwerkbeveiliging | Secure DNS beschermt elk element in je netwerk, inclusief pc's, laptops, servers, printers, scanners, IOT, Blackbox, cryptocurrency-mining, enz. 

Voordelen van Secutec Secure DNS Agent 

 • Bescherm je medewerkers overal: wanneer ze thuis werken, op de luchthaven, op een co-working space, ...  ze kunnen altijd veilig werken met de Secure DNS Agent. 
 • Geen VPN-verbinding, geen probleem! Je bent nog steeds beschermd! Werknemers maken niet altijd verbinding met de VPN wanneer ze op afstand werken. Geen zorgen met de Secure DNS Agent zijn uw medewerkers altijd beschermd tijdens het surfen op internet.  

Waarom investeren in Secutec Secure DNS?

De kans is groot dat je de beveiliging van je netwerk volledig in handen geeft van een firewall en traditionele anti-malwaresoftware. Dat is geweldig goed! Waarom dan nog extra investeren?

Secutec Secure DNS biedt een extra beschermingslaag bovenop de firewall & antivirussoftware. Reguliere anti-malware vertrouwt op zijn eigen informatiekanalen en legt niet automatisch lokale informatie op kwaadaardige domeinen vast. Secutec Secure DNS heeft die twee zorgen gedekt, en meer.  

Veilige DNS blokkeert meer bedreigingen in een eerder stadium 

Aangezien bijna een kwart van de nieuw geregistreerde domeinen exclusief is ingericht voor cybercriminaliteit, richt Secutec Secure DNS zich onder meer op het opruimen van die recente domeinen. Ze worden automatisch geblokkeerd voor 24 uur, waarin ze goed worden geanalyseerd en ze informeren je of een domein kwaadaardig is of niet. Daarnaast beveiligen ze DNS-verbindingen door eerst verbindingsverzoeken door te sturen naar hun eigen Secure DNS-server, voordat ze groen licht geven. 

Kortom, wil je je extra beveiligen, dan is Secutec Secure DNS absoluut iets om van naderbij te bekijken!

We bekijken graag samen of het interessant kan zijn voor jullie bedrijf.

Neem gerust contact op!