POC Real Estate

23 mei 2024 in
POC Real Estate
Audrey Passchijn

POC Real Estate: Een project van Digitalisatie en Efficiëntieverbetering

Dit project illustreert hoe POC Real Estate met behulp van Sofatech de stap heeft gezet naar een meer gestructureerde, efficiënte en toekomstbestendige werkwijze.

Aan het woord: Virginie Vleirick – Group Controller

Over POC

POC Real Estate is een vastgoedontwikkelaar met maatschappelijke zetel te Roeselare, die zich richt op het creëren van unieke en duurzame woonprojecten aan zowel de Belgische als de Poolse kust. We streven ernaar om telkens een meerwaarde te bieden door maatwerk te leveren dat perfect aansluit bij de behoeften van de klant en de omgeving en op die manier de woondroom van onze klanten waar te maken binnen de juiste maatschappelijke context.

Uitdagingen

POC Real Estate stond voor verschillende uitdagingen:

 • Er was een duidelijke nood aan gestructureerde processen.
 • De gebruikte software was niet toekomstbestendig.
 • Er was sprake van een overload aan Excel-bestanden met vaak dezelfde informatie, wat leidde tot inefficiënties.
 • Er was behoefte aan een accurate en efficiënte rapportagetool.
 • Er was een noodzaak om data te centraliseren en slim te structureren, zodat elke betrokkene op elk moment inzicht kon krijgen in de voortgang van het ontwikkelingsproces van projecten. Dit omvat het bijhouden en opvolgen van deadlines en gerealiseerde mijlpalen.

Keuze voor Sofatech

We kozen voor Sofatech om verschillende redenen:

 • Ze zijn een betrouwbare partner die meedenkt met onze business.
 • Sofatech is lokaal gevestigd.
 • Ze hebben mooie referenties.
 • De medewerkers van Sofatech zijn bekwaam en deskundig.

Geboden Oplossingen

Sofatech stelde een geïntegreerde oplossing voor, bestaande uit:

 • Implementatie van ODOO, waarbij maximaal gebruik werd gemaakt van de standaard functionaliteiten, aangevuld met maatwerk voor onze specifieke bedrijfsbehoeften.
 • Een rapportagetool, Emasphere, die data ophaalt uit ODOO.
 • Behoud van sommige bestaande tools zoals Ziggu en Let’s Build.

Impact op het Bedrijf

De eerste stappen zijn gezet en ODOO is inmiddels operationeel voor onze financiële afdeling. Deze overgang verliep soepel dankzij de goede opleiding en begeleiding door Sofatech. We beschikken nu over een toekomstbestendige tool die het mogelijk maakt onze gegevens transparant en gedetailleerd vast te leggen. Voor de overige afdelingen zijn workshops georganiseerd om samen met Sofatech te zoeken naar de optimale werkwijze om ons volledige ontwikkelingsproces in ODOO te volgen.

Meerwaarde van de Oplossing

Hoewel het nog vroeg is om de volledige impact te beoordelen, zien we nu al de voordelen van een gestroomlijnd financieel proces.

Conclusie

Wij zijn zeer tevreden en zouden Sofatech zeker aanbevelen als strategische IT-partner vanwege hun betrouwbaarheid, lokale aanwezigheid, indrukwekkende referenties en deskundige medewerkers.

POC Real EstateVirginie Vleirick - Group Controller POC